"YOU CAN'T STOP THE WAVES, BUT YOU CAN LEARN TO SURF." - JON KABAT-ZINN

IS Stress, burn-out & re-integratie coaching iets voor mij ?

Wanneer je welbevinden steeds minder wordt door stress, je batterijen moeilijker en moeilijker opgeladen geraken, je lichaam harder en harder aan de alarmbel trekt, je je anders gedraagt dan vroeger, dan is het evenwicht tussen wat je kan dragen en wat jij en anderen van je vragen verstoord. Sta je open voor verandering; wil je graag een leven leiden dat beter past bij wie jij bent en wat je belangrijk vindt, wil je je leven niet langer laten beheersen door stress? Benoem dan wat je anders zou willen doen, anders zou willen kunnen of hoe je je anders zou willen voelen. De begeleiding die ik aanbied kan je helpen deze doelen te bereiken. 

Als je last hebt van allerlei vage fysieke en psychische klachten waarvan je denkt dat stress de oorzaak is, ga zeker eens langs bij je huisarts of de arbeidsgeneesheer en praat erover. Hij of zij is de best geplaatste persoon om in te schatten of je klachten daadwerkelijk te wijten zijn aan stress. Klachten die niet te wijten zijn aan stress vragen een andere, specifieke behandeling of begeleiding. Zie ook het doorverwijsbeleid van de VESB. 

 • Voorbeelden van stress- en burn-outvragen 
 • Hoe verbeter ik mijn balans tussen werk en privé? 
 • Hoe kan ik stressbestendiger worden? 
 • Hoe versterk ik mijn zelfvertrouwen? 
 • Hoe voorkom ik een speelbal van mijn emoties te zijn? 
 • Hoe bouw ik mijn energie terug op en hoe zorg ik dat die hoog blijft? 
 • Hoe ga ik om met het gevoel van machteloosheid dat speelt? 
 • Hoe stop ik met piekeren? 
 • Hoe kan ik dingen die ik niet kan veranderen loslaten? 
 • Hoe kan ik mijn grenzen beter bewaken? 
 • Hoe word ik minder perfectionistisch? 
 • Hoe kan ik beter opkomen voor wat ik wil? 
 • Hoe kan ik op een gezonde manier omgaan met hoge werkdruk, roddel, kritiek, conflicten,…? 
 • Hoe maak ik stress met mijn leidinggevende bespreekbaar? 
 • Hoe start ik opnieuw met werken na een tijd afwezig te zijn geweest? 
 • Hoe pak ik de re-integratie op een goeie en correcte manier aan? 
 • Hoe kan ik zorgen dat veranderingen mij minder stress bezorgen? 
 • Hoe grijp ik in als ik merk dat het opnieuw wat minder met me gaat? 
 • Hoe voorkom ik terugval?